English Türkçe

پرسش های متداول در تولید تیوب بسته بندی و تیوب قرص جوشان

 

س –  تیوب پلاستیکی بدون درز چه نوع تیوبی است ؟

 
ج –  تیوب ها انواع گوناگونی دارند که شامل تیوب های آلومینیومی و لیمینت (چند لایه) می شوند. تیوب های لمینت با توجه به روش تولید شان به درز دار و بدون درز طبقه بندی می گردند
 
چنانچه بدنه لوله ای شکل تیوب از فویل یا ورق های چند لایه ساخته شود، تیوب را درز دار و در صورتیکه بدنه توسط ماشین اکسترودر بصورت لوله تولید شود، تیوب را بدون درز می نامند. 
 
 
 
س – ساختار لوله در تیوب پلاستیکی بدون درز چگونه است ؟
 
ج – در تیوب پلاستیکی چند لایه بدون درز، لوله توسط ماشین اکسترودر و به شکل یک لوله کامل و بدون درز تولید می شود.
 
این لوله می تواند از چند لایه مجزا ساخته شده باشد که متداولترین نوع آن لوله های سه لایه می باشند. در این نوع از لوله دیواره داخلی یا خارجی از دو لایه پلاستیکی (با پایه پلی اتیلنی) و مواد چسباننده (کوپلیمر) و لایه میانی از پلیمری که در مقابل عبور اکسیژن و رطوبت بسیار مقاوم است (مانند اتیل وینیل الکل(EVOH) ) تشکیل شده است.
 
 
س – شانه (نازل) تیوب چیست ؟
 
ج –  شانه تیوب بخشی از تیوب است که در بالای تیوب ( متصل به لوله تیوب) قرارگرفته است و وظیفه هدایت محتویات داخل تیوب به بیرون را بعهده دارد. شانه تیوب به دو شیوه قابل تولید می باشد، یا بصورت مستقل در ماشین تزریق پلاستیک تولید شود و سپس بوسیله جوش دادن از طریق فرکانس بالا یا حرارت به لوله متصل گردد و یا بطور مستقیم بر روی لوله و در ماشین های تزریق خاصی، قالب گیری و تزریق شود.
 
تغییر شکل مقطع شانه می تواند منجر به تغییر روش تولید یا حتی خطوط تولید گردد. 
 
با توجه به محل و نوع مصرف، ضوابط فنی و خواسته مشتری،‌ شانه قابل طراحی و تولید می باشد.
 
 
 
س – حجم مظروف تیوب های پلاستیکی بدون درز تولیدی در چه محدوده ای قابل ارائه هستند؟
 
ج – تیوب های پلاستیکی بدون درز تولیدی این شرکت در قطر های 19، 25، 30، 35، 40، 50 و 60 میلیمتر قابل ارائه می باشد و با توجه به حداقل (50 میلیمتر) و حداکثر (190 میلیمتر) طول لوله تولیدی،‌این نوع تیوب ها قابلیت بسته بندی محصول از حجم 5 تا 375 میلی لیتر را دارا می باشند.
 
 
 
س – چه محدوده ای بر روی تیوب را می توان چاپ کرد؟
 
ج –  ماشین های چاپ روی تیوب قادر به چاپ محدوده ای از سطح لوله یا تیوب هستند که حداقل شروط زیر را دارا باشند:
 
– شکل مقطع داخلی و خارجی لوله در راستای طول دایره باشد.
 
– قطر مقطع داخلی در راستای طول لوله تغییر نکند و ثابت باشد.
 
– قطر مقطع خارجی در راستای طول لوله در محدوده چاپی تغییر نکند و ثابت باشد.
 
- تعیین قطعی چاپ پذیر بودن یک محصول مستلزم بررسی دقیق محصول می باشد.
 
 
 
س – برای تثییت رنگ چاپ در چاپ افست خشک چه اقدامی صورت می گیرد؟
 
ج –  پس از عملیات انتقال رنگ چاپ بر روی تیوب در ماشین چاپ، بمنظور تثبیت چاپ و افزایش کیفیت سطح چاپی بر روی ناحیه تحت چاپ نوعی وارنیش مایع زده می شود که در همان ماشین چاپ  خشک می گردد.
 
 
 
س – آیا وارنیش دارای تنوع است؟
 
ج – بله‌، وارنیش دارای نوع "براق" یا "مات" می باشد و با توجه به نظر مشتری انتخاب می گردد.
 
 
 
 
س – فویل ممبران سیل چیست و از چه چیزی ساخته شده است ؟
 
ج – پرده ای است که برای غیرقابل نفوذ کردن مواد به داخل یا خارج تیوب تا زمان اولین مصرف، بر روی دهانه بعضی از تیوب ها با دوخت حرارتی بر حسب نیاز قرار داده می شود که قابل جدا شدن است. این پرده می-تواند ازجنس فیلم چند لایه پلیمری با لایه نازک آلومینیوم و یا به تنهایی یک فیلم پلیمری باشد
 
 
 
س – آیا در صورت استفاده از درب فیلیپ تاپ، امکان استفاده از فویل ممبران سیل را خواهیم داشت؟
 
ج – بله، با توجه به اینکه کلیه درب های فیلیپ تاپ تولیدی این شرکت از نوع پیچی هستند، برای کلیه این نوع از درب ها  می توان از فویل ممبران سیل استفاده نمود.
 
 
 
س – در چه قطرهایی امکان استفاده از چاپ تا روی شانه فراهم می باشد؟
 
ج – در حال حاضر و در چاپ افست خشک در قطرهای 30، 35 و 50 امکان استفاده از این ویژگی وجود دارد.
 
 
 
س –  از چه نوع سیستم رنگی، برای انتخاب رنگ های چاپ استفاده می شود ؟
 
ج –  کدهای رنگ های مورد استفاده در چاپ افست خشک از سیستم رنگ پنتون "Solid Coated" استخراج می گردند.
 
 
 
س – آیا تیوب های پلاستیکی بدون درز تولیدی آراپوش گستر دارای تنوع در مقطع شانه می باشند ؟
 
ج – بله‌، در حال حاضر تیوب های تولیدی در دو مقطع شانه تولید می گردند.
 
شانه با مقطع دایره ای که در قطر های 19، 25، 30، 35، 50 و 60 میلیمتر تولید می شوند و شانه با مقطع بیضی (Oval)که در قطر های 30 و 35 میلیمتر تولید می شوند.
 
 
 
س – آیا بر روی تیوب های پلاستیکی بدون درز با مقطع بیضی (Oval) تولیدی آراپوش گستر می توان از طلا/نقره کوب (هات استمپ) و ویژگی چاپ تا روی شانه استفاده کرد ؟
 
ج –  بله‌، در حال حاضر روی تیوب های پلاستیکی بدون درز با مقطع بیضی (Oval) تولیدی (قطرهای 30 و 35) مانند سایر تیوب ها امکان انجام چاپ طلا/نقره کوب و اجرای ویژگی چاپ تا روی شانه وجود دارد.
 
 
 
س – تیوب های پلاستیکی بدون درز با مقطع بیضی (Oval)  تولیدی آراپوش گستر، مناسب چه محدوده حجمی می باشند؟
 
ج – تیوب های پلاستیکی بدون درز با مقطع بیضی (Oval) تولیدی (قطرهای 30 و 35) آراپوش گستر مناسب بسته بندی محصول از حجم 30 تا 75 میلی لیتر می باشند.
 
 
 
س – چه قسمتی از تیوب قرص جوشان قابل چاپ است؟
 
ج –  بدنه تیوب استوانه ای است با مقطع دایره ای که دهانه آن بطور کامل باز بوده و بخش عمده ای از سطح خارجی آن قابل چاپ می باشد.
 
 
س – سیلیکاژل چیست؟
 
ج –  سیلیکاژل ماده جاذب رطوبتی است که پس از مونتاژ کپ و بدنه با جذب رطوبت فضای داخل تیوب، مانع جذب رطوبت توسط محتویات داخل تیوب (قرص جوشان) می شود تا کیفیت و عملکرد قرص در مدت زمان نگهداری تغییری نکند.
 
 
 
س – چاپ افست خشک چیست؟
 
ج –  نوعی از چاپ که طرح چاپی را با استفاده از یک واسطه - سلیندر استوانه ای گردان - از کلیشه های چاپ به روی تیوب منتقل می نماید.
 
کلیت این فرایند مشابه چاپ افست می باشد ولی از آنجاییکه در انتقال طرح چاپی از آب استفاده نمی شود، اصطلاح افست خشک برای آن بکار   می رود.
 
دقت، سرعت و هزینه قابل قبول از مزایای چاپ افست خشک می باشند. ولی بدلیل ضخامت کمِ رنگ منتقل شده بر روی تیوب، عبور نور از سطح چاپ شده وجود خواهد داشت بنابراین برای مواردی که نیاز به پوشش کامل یا بدنه تیوب رنگی (بجز رنگ سفید) باشد معمولا این نوع چاپ توصیه نمی گردد.
 
از طرفی عموما ماشین های این نوع چاپ، طرح منتقل شده بر روی تیوب را در یک مرحله خشک می نمایند و بدلیل این ویژگی امکان چاپ رنگ- های مختلف بر روی یکدیگر وجود ندارد و فقط از رنگ های تفکیکی و حداکثر به تعداد مخازن رنگ موجود در ماشین می توان از تنوع رنگ استفاده نمود.
 
جهت چاپ تصویر در این روش چاپ، بدلیل تفکیک تصویر به چندین رنگ پنتون بخشی از اطلاعات تصویر حذف می گردد که طبیعتا منجر به کاهش کیفیت تصویر قابل چاپ نسبت به تصویر اولیه خواهد شد.
 
 
 
س – چاپ سیلک اسکرین چیست؟
 
ج –  نوعی از چاپ که طرح چاپی در آن با عبور رنگ از یک توری و بطور مستقیم به روی تیوب منتقل می گردد.
 
تیوب های چاپ شده با ماشین چاپ سیلک اسکرین، از پوشش رنگ و کیفیت تصویر بهتری نسبت به چاپ افست خشک برخوردار هستند.
 
مثلا در مواردی که نیاز به پوشش بالا و عدم عبور نور از سطح چاپ شده باشد بدلیل ضخامت بالای رنگ و پوششی بودن آن می توان به این خواسته رسید. بهمین دلیل امکان استفاده از تیوب های رنگی در این نوع چاپ براحتی امکانپذیر می باشد. از طرفی ماشین های چاپ سیلک معمولا پس از هر ایستگاه رنگ دارای خشک کن می باشند لذا در این نوع ماشین ها می توان رنگ های مختلف را بر روی هم اجرا نمود و این قابلیت امکان بیشتری را به نسبت چاپ افست خشک برای چاپ تصاویر فراهم می نماید.
 
 
 
س – چاپ سیلک اسکرین چگونه آماده سازی و اجرا می شود؟
 
ج – در چاپ سیلک اسکرین یا چاپ سیلک از پارچه توری با سوراخ های بسیار ریز استفاده می شود. توری در قابی ثابت می شود که این قاب را شابلون یا کلیشه می نامند. تصویر مورد نظر روی این توری نقش می شود. سپس بخش هایی از تصویر که نباید رنگ بخورد با ماده ای مسدود کننده، لاک، پوشیده می شود. سپس زیرکار را با فشار کاردک یا غلتک به سطح چاپ شونده منتقل می کنند. رنگ یا زیرکار فقط از بخش هایی که مسدود نشده به کاغذ یا سطح چاپ شونده منتقل می شود و تصویر روی آن ظاهر می گردد.

با این روش می توان روی تیوب تا ضخامت ۲۰ میکرون رنگ تصویر یا نوشته را چاپ کرد و امکان چاپ رنگ ها بر روی همدیگر وجود دارد. همچنین با این روش می‌توان بر روی انواع مواد مانند پارچه و چینی و سرامیک و فلز و غیره چاپ‌های تک‌رنگ یا چندرنگ صورت داد. با چاپ سیلک می‌توان روی اجسام با شکل های مدور و غیر مسطح نیز چاپ نمود که از این نظر در بین روش‌های چاپی منحصربه‌ فرد است. چاپ سیلک برای چاپ تبلیغی بر روی اشیای گوناگون مثل تقویم، سررسید، لیوان و کاغذ نیز به کار می‌رود.

 
 
س – چاپ دیجیتال چیست؟
 
ج – در حال حاضر چاپ دیجیتال بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی تیوب اجرا می شود.
 
در حالت مستقیم طرح چاپ مستقیما و بدون واسطه در ماشین چاپ بر روی تیوب اجرا می شود. ولی در حالت غیر مستقیم ابتدا طرح چاپی بر روی فویل های خاصی اجرا شده و سپس طرح چاپ شده را با استفاده از ماشین های مخصوص و به کمک حرارت از روی فویل به روی تیوب منتقل    می نمایند.
 
مزیت های اساسی چاپ دیجیتال عدم استفاده از فیلم و کلیشه،‌ بالارفتن سرعت اجرا و کاهش زمان عملیات پیش از چاپ، اجرایی شدن تولید در تعداد پایین سفارش و کاهش بسیاری از محدودیت های چاپی می باشد.
 
 
 
س – چاپ هات استمپ (طلا/نقره کوب) چیست؟
 
ج – نوعی از چاپ که به شیوه لتر پرس انجام می شود. در این شیوه چاپ، بخش فلزی فویل پلیمری متالایز شده (رنگ های طلایی و نقره ای متداول تر می باشند) با اعمال فشار و توسط کلیشه های برجسته بر روی بستر چاپی منتقل می گردد. چنانچه جهت انتقال بخش فلزی فویل، علاوه بر فشار نیاز به حرارت نیز باشد این روش را داغ زنی یا هات استمپ می نامند.
 
چاپ هات استمپ معمولا روش گرانی می باشد و بیشتر برای نمایش یا جلب توجه به بخش یا قسمتی از طرح چاپی استفاده می شود.
 
 
 
س – آیا سایر رنگها (بجز طلایی و نقره ای) در چاپ هات استمپ قابل ارائه هستند؟
 
ج – برخی از رنگ ها در صورت درخواست مشتری و تایید امکان سنجی فنی و اقتصادی، در چاپ هات استمپ قابل ارائه می باشند.