English Türkçe
تاثیر نگهداری گل و گیاه در منزل و محیط کار

تاثیر نگهداری گل و گیاه در منزل و محیط کار

شما تا چه اندازه به نگهداری از گل ها و گیاهان علاقه دارید؟ اصلا در منزل یا محل کارتان به پرورش گل و گیاه می پردازید؟

۱۳۹۹/۰۲/۰۱

 

این روزها خیلی ها نداشتن حیاط مستقل یا کوچک بودن فضای آپارتمان شان را بهانه می کنند و می گویند نگهداری از گل ها و گیاهان در فضای کوچک آپارتمان های امروزی کار مشکلی است؛ اما اگر بدانید نگهداری از گل ها و گیاهان آپارتمانی چه فوایدی دارد، برای ایجاد یک فضای سبز کوچک در منزل تان، درنگ نمی کنید.

افراد با نگاه کردن به گل و گیاه و لذت بردن از طراوت، رنگ و عطر آنها می توانند حالت روحی نامتعادل خود را تغییر داده و به حالت طبیعی بازگردند؛ درواقع گل، مسبب تعدیل رفتار در طول شبانه روز بوده و هر بار نگاه کردن به گل و گیاه عاملی برای ایجاد یک اتصال عصبی مثبت در مغز است.

 

گیاهان دی اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل می کنند؛ هوا را تصفیه می کنند و آلاینده های مضر را از بین می برند. با وجود گیاهان، هوا تمیزتر شده و به طور طبیعی رطوبت اش حفظ می شود و از نظر روانی هم فواید قابل توجهی دارند. وجود گل و گیاه موجب شادی و کاهش استرس و افزایش کارایی می شود. بررسی های نشان داده است با نگه داری گیاهان در محیط خانه علائمی چون سردرد، استرس، خواب آلودگی و سرماخوردگی کاهش می یابد.

 

 تصفیه کننده های محیط

هوای تمیز بر سلامت افراد خانه تاثیرات زیادی دارد. اغلب، نگهداری گیاهان در منزل به عنوان موجودات زنده که دی اکسید کربن محیط را دریافت می کنند و اکسیژن آزاد می کنند، پیشنهاد می شود. ناسا در تحقیقات انجام شده، اسامی ده گیاه را که توانایی جذب مواد و گازهای سمی و بهینه سازی هوای محیط را دارند بدین ترتیب اعلام کرده است.

1- نخل اریکا

2- نخل راپیس اکسلسا

3- نخل شامادورا

4- فیکوس روبوستا

5- فیلودندرون

7- نخل خرما زینتی

8- فیکوس آمستل

9- سرخس

10- اسپاتی فیلوم گیاهانی مانند پتوس آویز، آگلمونا، داوودی کاشته شده در گلدان و گندمی نیز عملکردی مشابه گیاهان فوق دارند.

کمک به سلامت خانواده

ثابت شده است که گل و گیاه می تواند بر وضعیت جسمی و روحی افراد تاثیر مثبت داشته باشد، به عقیده کارشناسان به دلیل اینکه گیاهان از عوامل هماهنگی در طبیعت هستند، به هماهنگ ساختن نیروهای فکری و جسمی بدن افراد نیز کمک کرده و به آنها تعادل می بخشند. به همین دلیل بهتر است افرادی که در شهرها و به دور از طبیعت زندگی می کنند، هر روز برای مدتی پنجره ها را باز بگذارند تا هوای آزاد در محیط داخل جریان یابد و گیاهان بتوانند با استفاده از این هوا به سالم سازی محیط کمک کنند.

افزایش کارایی کارمندان

طبق مطالعه ای که نتایج آن در مجله هنر و توان بخشی آمریکا به چاپ رسیده است، خلاقیت و کارایی کارمندان شرکت ها و موسساتی که در دفاتر کاری شان گیاه قرار می دهند، بیشتر است.

تاثیر در یادگیری

بررسی های نشان داده است میزان یادگیری در کودکانی که مدتی از روز را با گل و گیاه سپری می کنند، نسبت به سایر هم سن های خودشان که در تماس با گل و گیاه نیستند، بیشتر است؛ به علاوه حضور در محیط های طبیعی باعث بهبود و افزایش توانایی های کودکان از جمله توجه بالا، کاهش بی نظمی، افزایش تمرکز و ارتباط بیشتر با محیط اطراف می گردد.

سلامت روانی

تحقیقات ثابت کرده است افرادی که در طول روز سرگرم باغبانی می شوند، از سلامت روان بیشتری برخوردار هستند؛ همچنین دید زیباتری نسبت به زندگی و آینده دارند.

کاهش استرس

تحقیقات نشان داده اند افرادی که وقت خود را صرف کاشت و نگهداری گل و گیاه می کنند، نسبت به سایرین استرس کمتری در زندگی شان دارند. گیاهان روح و روان انسان ها را تسکین می دهند و به عنوان راهی برای از بین بردن استرس معرفی می شوند.

چند نکته

•  تفاوتی نمی کند که شما در شهر زندگی می کنید یا در روستا، گلدان های تزیینی پشت پنجره برای چشمان شما جذاب و نشاط آور خواهندبود. آنها زیبایی فضای بیرونی منزل را دوچندان می کنند و چشم انداز بسیار دلنشینی برای درون خانه با هزینه های مناسب به ارمغان خواهندآورد.

• دانشمندان طی تحقیقاتی گسترده، اعلام کرده اند اگر می خواهید رویاهای خوب ببینید، حتما در اتاق خواب خود از گل های خوشبو استفاده کنید.

• گل هایی با رنگ ملایم مانند صورتی، سفید، بنفش و غیره، حس شخص را به سوی احساسات آرام سوق داده و گل هایی با رنگ گرم و تند مانند قرمز، زرد، نارنجی و غیره، حس فرد را به سوی هیجان و سرزندگی پیش می برند.

• استفاده از گل در ورودی منزل، اتاق نشیمن و اتاق خواب ضروری است، به ویژه در ورودی منزل که به طور غیرمستقیم به منزله خوش آمدگویی به میهمانان می باشد.

با توجه به زندگی پرمشغله امروز، اگر مکررا فرصت رفتن به پارک ها و فضاهای سبز را نداریم، می توانیم با راه ها و روش های کم هزینه، طبیعت را به منازل یا محیط کارمان بیاوریم.