چه بر سر ضایعات پلاستیک می آید؟
۱۳۹۹/۰۴/۱۶
بسته های پلاستیک مخلوط (سینی ها،نی ها، گلدان ها و …) میتوانند به صورت مکانیکی بازیافت و تبدیل به گرانول پلاستیک مانند گرانول پلی اتیلن و پ پ شوند؛ انجام اینکار هم از نظر اقتصادی و هم از نظر حفظ محیط زیست مؤثر است. زیرسازی برای جمع آوری ،جداسازی و بازیافت پلاستیک و تولید گرانول پلی اتیلن و سایر گرانول های پلاستیک پر کاربرد در سال های اخیردر کشورمان افزایش یافته است.
ضایعات پلاستیک چگونه بازیافت و تبدیل به گرانول پلاستیک می گردد؟
در مرحله اول براساس نوع ضایعات پلاستیک(ضایعات پلیمر، نایلون و …) مرتب سازی می شوند
سپس توسط دستگاه آسیاب ضایعات پلاستیک خرد شده و به قطعات کوچکتری تبدیل مشوند
در ادامه پروسه بازیافت، ضایعات پلاستیک خرد شده، شسته شده و آماده انتقال به دستگاه گرانول ساز میگردد.
در مرحله بعدی پلاستیک را در دستگاه گرانول ساز که دارای اکسترودر است میریزند، پلاستیک ذوب میشود و به صورت رشتههای کوچکی از دستگاه خارج میشود
در همین هنگام یک کاتر رشته های پلاستیک را ریز ریز میکند و به صورت ماده اولیه مانند گرانول پلی اتیلن و پلی پروپیلن و سایر انواع گرانول پلاستیک در میآورد.
سوزاندن پلاستیک باعث تولید و انتشار حجم زیادی گاز گلخانه ای می شود و میتوان با بازیافت ضایعات بجای سوزاندن، مانع آسیب دیدن بیشتر محیط زیست گردید.
با بازیافت ضایعات پلاستیک و تبدیل آنها به گرانول – گرانول پلی اتیلن و … – بجای سوزاندن آنها می توان از تولید کربن دی اکسید و دیگر گازهای گلخانه ای جلوگیری کرد و سرعت انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش داد.